• ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ Α.E.

  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ Α.E.

  • 0 Comment
  • 63 Views
  • 0 Like

  21/6/17

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ Α.Ε

  Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την διοίκηση της εταιρείας ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ Α.Ε που εδρεύει στη Σητεία της Κρήτης, η οποία παράνομα και καταχρηστικά προχώρησε σε απολύσεις και διώξεις εργαζομένων, μόνο και μόνο γιατί προχώρησαν στην ίδρυση σωματείου. Τέτοιου είδους πρακτικές που δεν έχουν άλλο σκοπό από τον εκφοβισμό των εργαζομένων, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Η συνδικαλιστική δράση, που έχει πάντα ξεκάθαρο και μοναδικό στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι νόμιμα κατοχυρωμένη και κάθε προσπάθεια περιορισμού της αντιβαίνει στο νόμο. Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς να παρέμβουν άμεσα, ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στην αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων εκείνων που δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να προασπίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  Διαβάστε περισσότερα
 • Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω! 21.06.2017

  Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω! 21.06.2017

  • 0 Comment
  • 162 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  21.06.2017

  Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω - Δε Δουλεύω!

  Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας & η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, εκφράζουν για πολλοστή φορά την πάγια εναντίωσή τους στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όπως αυτή δρομολογείται μέσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να ανταποκρίνεται πειθήνια στα κελεύσματα των δανειστών.

  Μέσω της Δράσης «Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω - Δε Δουλεύω!», καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου αλλά και τους πολίτες στο σύνολό τους, να μη συναινέσουν εμπράκτως στην κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων.

  Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές,  χρησιμοποιώντας το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους:  τη δύναμη της επιλογής και της απόφασης.

  Θα πρέπει καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι από κοινού, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς αυτό θα οδηγήσει:

  - στην επικράτηση συνθηκών ολιγοπωλίου στην αγορά, εξαφανίζοντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, με αναπόφευκτη συνέπεια το λουκέτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  - στην αναστάτωση προσωπικής και οικογενειακής ζωής, παραβιάζοντας -συνταγματικώς κατοχυρωμένα και με αγώνες κεκτημένα- θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

  Για το λόγο αυτό, καλούμε τους καταναλωτές να προτιμούν με την επιλογή τους τις επιχειρήσεις που σέβονται την Κυριακάτικη αργία, και να παρακολουθούν τις ενέργειες επιβράβευσης που θα προτείνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΓΣΕΕ και της ΕΕΚΕ.

  Στηρίζουμε το κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές:

  Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω - Δε Δουλεύω!

   Τηλ.: 210-8817730, www.eeke.gr, e-mail: kyriakikleista@eeke.gr

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 20/6/17

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 20/6/17

  • 0 Comment
  • 23 Views
  • 0 Like

  20/6/17

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

  Για την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων η ΓΣΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους προσφυγικούς – μεταναστευτικούς πληθυσμούς που βρίσκονται ή  έχουν εγκλωβιστεί στην ελληνική επικράτεια ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, και δηλώνει τα εξής:

  • Το οργανωμένο συνδικαλιστικό Κίνημα κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να κινητοποιείται, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Τόσο  στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, έσπευσαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην υποδοχή, φροντίδα και φιλοξενία των προσφύγων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, αλλά και αντιδρώντας συλλογικά και καταδικάζοντας δημόσια ρατσιστικές και ξενοφοβικές πρακτικές που, δυστυχώς, σε κάποιες περιοχές έχουν εμφανιστεί.
  • Η ΓΣΕΕ στηρίζει το μήνυμα του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, στο οποίο μετέχει ενεργά, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων «ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟN “ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ”».
  • Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα πρέπει να τύχει συντονισμένης διαχείρισης, ως προς όλες του τις παραμέτρους. Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των προσφυγικών πληθυσμών, αλλά και οι πρώτες διερευνήσεις των κινήτρων τους, συνηγορούν στην ιδέα ότι ένα σημαντικό ποσοστό επιδιώκει ή αποδέχεται την προσωρινή του εγκατάσταση στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση της πρόσβασής του στην αγορά εργασίας. Με τον επίσημο γενικό δείκτη ανεργίας να είναι κοντά στο 23%, παραμένει δυσχερής η προοπτική απορρόφησής τους από την αγορά εργασίας, δεδομένων και των ειδικών αντικειμενικών δυσκολιών (γλωσσομάθεια, αποτύπωση των επαγγελματικών προσόντων, κλπ).  Η άρση των τυπικών εμποδίων πρόσβασης  στην αγορά εργασίας και στην επαγγελματική κατάρτιση με την πρόσφατη νομοθεσία, δεν συνεπάγεται την αυτόματη λύση του προβλήματος. Απαιτείται συγκεκριμένος ολοκληρωμένος σχεδιασμός ενταξιακών πολιτικών, που να σηματοδοτούν μια διακριτή, ευανάγνωστη διαδρομή κοινωνικής ένταξης των προσφυγικών πληθυσμών, μέσα από την εκμάθηση της γλώσσας, την πλήρη ένταξη στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και την εργασιακή αποκατάσταση.
  • Ταυτόχρονα απαιτείται ουσιαστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ,ΟΓΑ), αλλά και διαρκής επαγρύπνηση των υπηρεσιών δίωξης σωματεμπορίας, όπως και των Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ. Για τη ΓΣΕΕ είναι κρίσιμη η αναφορά και καταγραφή των περιστατικών ρατσιστικής βίας  στο Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, σύμφωνα με τη δέσμευση που ανέλαβαν και οι εργοδοτικές οργανώσεις στην Εθνική Γενική ΣΣΕ του 2017.
  • Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί η ανάπτυξη παράλληλων αγορών αδήλωτης, ανασφάλιστης και υπαμειβόμενης εργασίας, ειδικά σε παραγωγικούς τομείς και κλάδους ιδιαίτερα επιρρεπείς στις απόπειρες περαιτέρω συμπίεσης του εργοδοτικού κόστους, όπως ο πρωτογενής και ο δευτερογενής αγροτικός τομέας. Η αποτελεσματική κοινωνική ένταξη προϋποθέτει την εξίσου αποτελεσματική προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων, χωρίς διακρίσεις. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τη Μανωλάδα είναι η τρανή απόδειξη ότι είναι ανέλεγκτη η παραβατικότητα στην εργασία στον αγροτικό τομέα  και αόρατες για την Πολιτεία οι συνθήκες δουλείας και οι κίνδυνοι ακόμα και για τη ζωή των εργατών γης. Ζητούμε την άμεση υιοθέτηση των θέσεων – προτάσεων της ΓΣΕΕ.
  • Είναι εξαιρετικά σημαντική η δυναμική και η δυνατότητα παρεμβάσεων της ΓΣΕΕ, η οποία, έχει στη δύναμή της αξιόπιστες και αναγνωρισμένες Δομές με μακρόχρονη και συνεπή δραστηριοποίηση υπέρ των εργαζομένων και ανέργων σε όλη την ελληνική επικράτεια, χωρίς διακρίσεις. Σε πανελλαδικό  επίπεδο, παρέχουμε δωρεάν πληροφόρηση σε εργασιακά, ασφαλιστικά ζητήματα από όποιον μας ζητηθεί, χωρίς διάκριση, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ. Παράλληλα, το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ ΓΣΕΕ), αλλά και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ) έχουν αξιοσημείωτη επιστημονική παρουσία στη διερεύνηση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού ζητήματος, αλλά και στο σχεδιασμό υποστηρικτικών και ενταξιακών δράσεων -έχοντας ήδη υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας- όπως και ευαισθητοποίησης/εκπαίδευσης των κοινωνιών υποδοχής πάντα με την οπτική, τις αξίες και την αλληλεγγύη του συνδικαλιστικού Κινήματος.
  • Η Συνομοσπονδία είναι πρόθυμη και έτοιμη να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις, αξιόπιστα και αποτελεσματικά, αρκεί να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις ενός κοινωνικού διαλόγου που όχι μόνο έχει ήδη αργήσει, αλλά συχνά φαίνεται πως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να γίνει. Ενός διαλόγου που δεν αρκείται στην διαχείριση του επείγοντος, αλλά τολμά να αντιμετωπίσει το ζήτημα της κοινωνικής ένταξης με την αναγκαία κοινωνική ευαισθησία, αλλά και την απαραίτητη πολιτική αυτοπεποίθηση, διορατικότητα και μακροχρόνιο σχεδιασμό με όρους συνέχειας, συνέπειας και σταθερότητας.
  • Η ΓΣΕΕ ως ο ανώτατος συνδικαλιστικός φορέας και εθνικός κοινωνικός εταίρος, θα συνεχίσει να αναδεικνύει σε όλα τα fora που μετέχει το προσφυγικό ζήτημα στις συνολικές κοινωνικές του διαστάσεις και όχι ως ζήτημα λογιστικής διαχείρισης ανθρώπων. Η πολιτική μνήμη δυστυχώς είναι συγκυριακή και παραγνωρίζει το γεγονός ότι η Συνομοσπονδία έχει υποστηρίξει και συμβάλλει με τεκμηριωμένες θέσεις στην ανάγκη άρσης της φοβικής, γραφειοκρατικής και αναποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής των προηγούμενων χρόνων, για τη συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων μεταναστευτικής πολιτικής, ασύλου και ιθαγένειας, και τη λήψη μέτρων αποκατάστασης των συσσωρευμένων κοινωνικών προβλημάτων, που έχουν οδηγήσει χιλιάδες μετανάστες να είναι αόρατοι για το νόμο, στερούμενοι θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

  Η Συνομοσπονδία υπερασπίζεται ως απόλυτο στόχο των δράσεων αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Ο στόχος αυτός οφείλει παράλληλα να υπηρετηθεί με τη δυναμική επανεγγραφή στην εθνική ατζέντα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, την αποτελεσματική κοινωνική ένταξη των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών στην εργασία, τη διασφάλιση πρόσβασης στην εκπαίδευση και στις υπηρεσίες υγείας, την προστασία από την εργοδοτική εκμετάλλευση και την ανασφάλιστη, αδήλωτη εργασία. Όλα αυτά αποτελούν διαρκή υποχρέωση τόσο της ελληνικής Πολιτείας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

                                                                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  

  Διαβάστε περισσότερα
 • Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 14/6/17

  Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 14/6/17

  • 0 Comment
  • 32 Views
  • 0 Like

  14/6/17 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, οι οποίοι έχουν προκηρύξει για αύριο 24ωρη Πανελλαδική Απεργία. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι δουλεύουν με απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις που τους καθιστούν ομήρους σε κάθε εργολάβο, έρχονται τώρα αντιμέτωποι και με απολύσεις συναδέλφων τους στα έργα του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Αύριο μάλιστα θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί έξω από το κτήριο της Επιθεώρησης Εργασίας στη Θεσσαλονίκη (Αισώπου 22), όπου και θα εξεταστεί η καταγγελία των δύο συναδέλφων τους για την άδικη απόλυσή τους. Η Συνομοσπονδία ζητά την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εκτάκτων αρχαιολόγων της χώρας και καταγγέλλει την πρακτική των ψυχοφθόρων μηνιαίων συμβάσεων με τις οποίες εργάζονται, αλλά και γενικότερα την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων του κλάδου.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

  ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

  • 0 Comment
  • 159 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αθήνα, 12 Ιουνίου 2017

   

  Λόγω του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου που ορίστηκε για την Τρίτη 13 Ιουνίου και συμπίπτει με την ημερίδα – παρέμβαση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με θέμα: «Η 2η αξιολόγηση και η προοπτική της οικονομίας», και κατόπιν συμφωνίας του συνόλου των ομιλητών, η πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης μετατίθεται χρονικά και θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΠΟΥΛΑΝΕ ΔΗΘΕΝ «ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ» ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΕΧΕΙΑ…ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

  ΠΟΥΛΑΝΕ ΔΗΘΕΝ «ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ» ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΕΧΕΙΑ…ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

  • 0 Comment
  • 88 Views
  • 0 Like

  9/6/17ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠΟΥΛΑΝΕ ΔΗΘΕΝ "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣΜε τροπολογίες που εσπευσμένα και εκπρόθεσμα φέρνει η κυβέρνηση,ευτελίζοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, σε νομοσχέδιο μάλιστα για την αλιεία(;;;), επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το διαζύγιο της παρούσας κυβέρνησης με την αλήθεια.Μετά το τράβηγμα του αυτιού από τους δανειστές στην κυβέρνηση για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε στα πρόσφατα μέτρα εφαρμογής του συμπληρωματικού μνημονίου, τώρα αναγκάζεται να αποτυπώσει με τις υπό ψήφιση τροπολογίες τηνπραγματική συμφωνία με τους δανειστές. Μια συμφωνία που μόνον «επιτυχής» δεν είναι παρά τις συνεχείς προσπάθειες κυβερνητικής παραπληροφόρησης για το αντίθετο.Η ΓΣΕΕ έπραξε στο ακέραιο ό,τι της αναλογούσε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με όλα τα μέσα και όπλα που διαθέτει, όμως η κυβέρνηση δίνει ακάλυπτες επιταγές για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το ασφαλιστικό. Αυτό είναι πλέον ορατό σε όλους γιατί ο «λογαριασμός» έχει: Διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων. Αναγνώριση του lock out των εργοδοτών. Πρόσθετες μειώσεις στις συντάξεις. Διευκόλυνση των κατασχέσεων ιδιοκτησίας των καταχρεωμένων πλέον απλήρωτων και απολυμένων εργαζομένων και επαγγελματιών. Η ΓΣΕΕ καλεί τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τις οργανώσεις μέλη της, νακαταδικάσουν την κοροϊδία και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις μιας κυβέρνησης,που έχει «τερματίσει» σε αυταπάτες και συνεχείς αυτοδιαψεύσεις. Στη συνείδηση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των απλώνπολιτών, έχει αποκαλυφθεί πλέον ο ρόλος και η σκοπιμότητα. Με τα συνδικάτα μας συνεχίζουμε αγωνιστικά και μαχητικά!Για την κοινωνία, με την κοινωνία, στους δρόμους του αγώνα!!!ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 9/6/17

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 9/6/17

  • 0 Comment
  • 59 Views
  • 0 Like

  9/6/17

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

  Με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB) Reiner Hoffmann,είχε συνάντηση σήμερα στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, με τον Πρόεδρο της DGB να επισημαίνει την αναγκαιότητα αλλαγής της πολιτικής για την Ελλάδα, τονίζοντας την ευθύνη που φέρει και η Γερμανική Κυβέρνηση με την συντηρητική πολιτική που ασκεί η Καγκελάριος Μέρκελ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τις δύο πλευρές στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τον κύριο Hoffmann να επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, ότι η κατάργηση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι καταστροφική και γι΄αυτό επιβάλλεται η άμεση επαναφορά τους.Τα γερμανικά συνδικάτα διά στόματος του Προέδρου της DGB εξέφρασαν τη στήριξή τους στη ΓΣΕΕ και στους έλληνες εργαζόμενους, επισημαίνοντας ότι μόνον ο τερματισμός της λιτότητας και η αναπτυξιακή ώθηση με καταπολέμηση της ανεργίας και ενίσχυση της απασχόλησης, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ FRIGO-GLASS

  ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ FRIGO-GLASS

  • 0 Comment
  • 83 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/6/17

  ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ FRIGO-GLASS

  Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της εταιρείας FRIGO-GLASS ΑΒΕΕ Κ.ΑΧΑΙΑΣ, η οποία προχώρησε στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας τριών ημερών, παρά το γεγονός ότι σε δύο πρόσφατες επιχειρησιακές συμβάσεις, είχε δεσμευτεί για πλήρη απασχόληση και εύρυθμη λειτουργία των εργασιακών σχέσεων στο εργοστάσιο. Η απόφαση της εταιρείας για λιγότερα μεροκάματα, έρχεται μετά και από σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, που άγγιξαν συνολικά το 26%, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση. Η Συνομοσπονδία απαιτεί την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο πρέπει να προχωρήσει στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων, αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης, με δεδομένο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση αναδιαρθρώνει τα δάνειά της, με σημαντική απομείωση - από τις ανακεφαλαιοποιημένες από τον ελληνικό λαό τράπεζες. Μάλιστα η εταιρεία, ενώ μιλά για συρρίκνωση της παραγωγής της, δανειοδοτείται με πρόσθετη χρηματοδότηση με το επιχείρημα της ανάπτυξης.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  Διαβάστε περισσότερα
 • Λευκή Βίβλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Μέλλον της Ευρώπης: Συζήτηση της ΕΟΚΕ και της ΟΚΕ με την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα

  Λευκή Βίβλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Μέλλον της Ευρώπης: Συζήτηση της ΕΟΚΕ και της ΟΚΕ με την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα

  • 0 Comment
  • 116 Views
  • 0 Like

  7/6/17

  Λευκή Βίβλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Μέλλον της Ευρώπης: Συζήτηση της ΕΟΚΕ και της ΟΚΕ με την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα

  Η Λευκή Βίβλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης, ήταν το θέμα συζήτησης της ΕΟΚΕ σε συνεργασία με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της χώρας μας και την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση την ΓΣΕΕ εκπροσώπησε ο Γραμματέας Νεολαίας της Συνομοσπονδίας Γιάννης Πούπκος.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  [embeddoc url="http://www.gsee.gr/wp-content/uploads/2017/06/ΟΜΙΛΙΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΓΣΕΕ.doc" download="all" viewer="microsoft"]

  Διαβάστε περισσότερα
 • Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017

  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017

  • 0 Comment
  • 35 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  5/6/17

   

  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017

  H φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σημαδεύεται από μία απόφαση που προκαλεί έντονη  ανησυχία στο  σύνολο των συνδικάτων της υφηλίου.

  Σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται ως "μία από τις πιο απερίσκεπτες και κατακριτέες αποφάσεις που έλαβε ποτέ ένας πρόεδρος των ΗΠΑ", η προεδρεία  Trump έχει ήδη ξεκινήσει την απομάκρυνση της από τη Συμφωνία του Παρισίου για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης.

   Η απόφαση της Διοίκησης Trump να αποσυρθεί από τη συμφωνία των Παρισίων δημιουργεί εμπόδια σε μια ενωμένη δράση για το κλίμα και θέτει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια, περιβαλλοντικές οργανώσεις μαζί  με τις έντονες προσπάθειες του  κόσμου της εργασίας, έχουν  καταφέρει να συμπεριλάβουν στην Συμφωνία του Παρισίου κύρια θέματα τα οποία αφορούν στο μέλλον  των εργαζόμενων καθώς και των νέων  γενεών. Δίνουμε μάχη για ένα Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών ρύπων. Η μάχη αυτή θα έχει αποτελέσματα μόνο  αν οι  λαοί  δουλεύουμε μαζί γι’ αυτό  το σκοπό.  Λόγω λοιπόν των τελευταίων  άσχημων εξελίξεων, η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα, ασκεί πίεση στους ευρωπαίους ηγέτες να καταδικάσουν την απόφαση της προεδρίας Trump.  Οι επόμενες βδομάδες θα είναι κρίσιμες και χρειάζεται μαζική και συλλογική προσπάθεια για αναστροφή της συγκεκριμένης  απόφασης, της ηγεσίας των ΗΠΑ.

  Η πρόκληση που έχουν οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή με τρόπο που δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας , μέσω επενδύσεων, καινοτομιών και ισχυρών δημοσίων υπηρεσιών, επιτρέποντας στους εργαζόμενους και στις βιομηχανικές περιοχές να κάνουν τη μετάβαση με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.

  Η ΓΣΕΕ είναι πιστή στη δέσμευσή της για τη διασφάλιση των  κοινωνικών  και ανθρώπινων  δικαιωμάτων  των εργαζομένων λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς περιβαλλοντικές συμφωνίες. Για τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους των εργαζομένων οι συνέπειες είναι προφανείς. Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας σε ένα νεκρό πλανήτη και είμαστε ήδη μάρτυρες των αρνητικών συνεπειών, λόγω των κλιματικών επιπτώσεων. Ως εκ τούτου, η επένδυση σε δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι επιτακτική για τη διασφάλιση των ήδη υπαρχόντων καθώς και τη δημιουργία νέων αξιοπρεπών θέσεων εργασίας.

                                                                                                                                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

e-mail: president@gsee.gr

τηλέφωνο: 210-8202280

fax: 210-8202191

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

e-mail: gsecretary@gsee.gr

τηλέφωνο: 210-8202288

fax: 210-8202150

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ

Διεύθυνση: Πατησίων 69 & Αινιάνος 2, 10434 Αθήνα

Ταχυδρομική θυρίδα: ΤΘ 3626, ΤΚ 10210

e-mail: info@gsee.gr

τηλέφωνο: 210-8202100

fax: 210-8202186, 210-8202187

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

e-mail: press1@gsee.gr

τηλέφωνο: 210-8202296

fax: 210-8202144