Ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ με θέμα :Στο σφυρί και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Αθήνα, 27/09/2016

Θέμα:

Στο σφυρί και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Η σχεδιαζόμενη από το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρηση της Εγνατίας Οδού για 35 χρόνια, θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά μικρότερα οικονομικά οφέλη στο ελληνικό δημόσιο, δεν αποτελεί αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και θα επιβαρύνει σημαντικά τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου λόγω αύξησης των διοδίων. Η ΟΣΕΤΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα συνεχίσουν να προβάλουν, με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα, όλα τα πραγματικά οικονομικά και τεχνικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών. H «Εγνατία οδός Α.Ε.», μόνο από τα έσοδα του σταθμού διοδίων Προμαχώνα από την 7η Ιουλίου 2016, έχει ήδη καταθέσει στο Λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους στην Τράπεζα της Ελλάδος το ποσό των 1.223.039,95€  Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.»: είναι ο πρώτος κρατικός οργανισμός στη Βόρεια Ελλάδα -ίσως και σε όλη τη χώρα- που χρηματοδοτεί απευθείας τη μείωση του Δημοσίου Χρέους.  Μόνο από τους νέους μεθοριακούς σταθμούς διοδίων Προμαχώνα και Κρυσταλλοπηγής θα εισφέρει στη μείωση του δημόσιου χρέους τα επόμενα 35 χρόνια (όσο και η σχεδιαζόμενη περίοδος παραχώρησης) 400.000.000€.  Διατηρεί κατά 50% φθηνότερη χρέωση διοδίων στην Ελλάδα.  Διατηρώντας τη φθηνότερη χρέωση διοδίων και καλύπτοντας τις δαπάνες συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου, από το σύνολο των εσόδων διοδίων μπορεί να συνεισφέρει άμεσα στη μείωση του δημόσιου χρέους μέχρι και 60.000.000€ κάθε χρόνο. Με απόφαση της χθεσινής ΓΣ του Συλλόγου αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που περιλαμβάνει:  4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28-09-2016 με ώρα έναρξης 11.00 πμ. Αποκλεισμός του κεντρικού κτιρίου και διακοπή συνεδρίασης ΔΣ.  24ωρη απεργία την Πέμπτη 29-09-2016.  Μοίρασμα φυλλαδίων στα διόδια Μαλγάρων και στα υπόλοιπα διόδια.  Παράσταση διαμαρτυρίας και συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς και εκπροσώπους των κομμάτων. Η ΟΣΕΤΕΕ παραμένει σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων για μια «Εγνατία Οδός Α.Ε» δημόσια και ανταγωνιστική, μοχλό ανάπτυξης και παραγωγής άρτιου τεχνικού έργου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Για την Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΟΪΜΕΝΙΔΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας  ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

ΚοινοποιήστεShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page