ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡ

7/2/17

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡ

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό του πρώην Προέδρου της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας Δημήτρη Καμαρινόπουλου, ο οποίος δικάζεται αύριο Τετάρτη 8Φεβρουαρίου για δυσφήμιση ανώνυμης εταιρείας.Η δίωξη αφορά στις ανακοινώσεις της ΕΤΕΡ για το ραδιοσταθμό FLASH το 2011,οπότε η τότε ιδιοκτησία προχωρούσε σε σωρεία απολύσεων. Είναι απαράδεκτο συνδικαλιστές να σύρονται στα δικαστήρια επειδήυπερασπίστηκαν θέσεις εργασίας έπραξαν δηλαδή το αυτονόητο και ήρθαναντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τηνπορεία και τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Τέτοιου είδους ενέργειες που βάζουν στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική δράση είναικαταδικαστέες και έχουν εμφανή στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων.Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης καιεπαναλαμβάνει ότι τέτοιες πρακτικές, δεν αποτέλεσαν και δεν θα αποτελέσουν,εμπόδιο στο στόχο της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εργαζομένων που δενείναι άλλος από τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

ΚοινοποιήστεShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page