Loading...
ΓΣΕΕ
Γ.Σ.Ε.Ε

Η Κορυφαία Οργάνωση των Εργαζομένων με την αγωνιστική δράση της ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και του δογματικού νεοφιλελευθερισμού

Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα

που συγκροτούνται από σωματεία και τοπικά παραρτήματα πανελλαδικών σωματείων που έχουν την έδρα τους εντός των ορίων του κάθε νομού

Κλαδικές Ομοσπονδίες

που συγκροτούνται από σωματεία των ίδιων ή συναφών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας

108

Χρόνια ιστορίας

80

Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα

69+3

Kλαδικές Ομοσπονδίες

Ενημερωθείτε Ενημερωθείτε

Αναζήτηση για ....

Πατησίων 69 & Αινιάνος 2, 10434 Αθήνα
ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

14/3/17

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

 

Η ΓΣΕΕ αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την παρουσία στα ATM «προσώπων εμπιστοσύνης» του εργοδότη, συνήθως ανθρώπων με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, οι οποίοι «συνοδεύουν» τους εργαζόμενους κατά την ανάληψη του μισθού τους και αναλαμβάνουν να επιστρέψουν στα ταμεία της επιχείρησης μέρος, των  κατά τα άλλα, νόμιμων  αποδοχών του εργαζόμενου.

 Με την ίδια αγωνία αναμένουμε να δοθούν στο φως της δημοσιότητας και τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα πραγματοποιούσε πριν από 1,5 περίπου μήνα το Σ.ΕΠ.Ε και για την περίπτωση των «Κουπονιών» που αντικαθιστούν επίσης μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο απαράδεκτο φαινόμενο έρχεται με τη σειρά του να επιβεβαιώσει τη ζούγκλα στην οποία έχει μετατραπεί η αγορά εργασίας, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται όμηροι σε αρκετές περιπτώσεις "ανήθικων" επιχειρηματιών.

Τέτοιου είδους φαινόμενα δε συνάδουν με χώρα ευνομούμενη και δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις από τους εποπτικούς μηχανισμούς.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και το Σ.Ε.Π.Ε., να προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασία, κυρίως με τις αστυνομικές και φορολογικές αρχές, στην πάταξη τέτοιου είδους παραβατικών ενεργειών.

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με τις οργανώσεις – μέλη της, θα αναλάβει πρωτοβουλία συλλογής και καταγραφής παραβατικών πρακτικών, ώστε συλλογικά να διαβιβάζονται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

                                                                                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 
Διαχείριση Ιδιωτικότητας

Πιστεύουμε ότι τα δεδομένα σας είναι ιδιοκτησία σας και υποστηρίζουμε το δικαίωμά σας στην ιδιωτικότητα και τη διαφάνεια. Επιλέξτε Επίπεδο πρόσβασης στα δεδομένα για να επιλέξετε τον τρόπο που θα χρησιμοποιούμε και θα κοινοποιούμε τα δεδομένα σας. Προσωπικά Δεδομένα